Era

Just me, myself and I, avagy kulonben sem. De.

news

Közel egy hónapja nem írtam, azóta rengeteg dolog történt.

Mióta először megszólaltam hollandul a webshopban, azóta alig csomagolok. Az idő nagy részét számítógép előtt töltöm. Azok is a nevemen szólítanak, akikről azt hittem, azt sem tudják, hogy létezem. Most már felelősségteljesebb munkát is rám mernek bízni. Tanulság: ne foglalkozz a nyelvtannal, csak BESZÉLJ, KOMMUNIKÁLJ! Ennyit jelent.

Május 20-án megvolt az első koncertünk itt kint, szerintem jól sikerült, főleg a körülményekhez képest.
Az előtte lévő időszak nem volt egyszerű, hiszen a két ember, akit csak kisegíteni kértünk fel, (basszusgitáros és dobos) visszamondta az egész együttműködést, így május 17-én délben még úgy álltunk, hogy sem dobosunk nincsen, sem basszusgitárosunk. A vasárnapi zenekari próba kellős közepén bekopog egy férfi – alacsony, vékony, szemüveges -, hogy ő a New Éra zenekar basszusgitáros-meghallgatására jött, jó helyen jár-e. Kikerekedett a szemünk, hogy ööö… igen, persze. Én nem számítottam rá, hogy bárki is jön.
Behozta a hangszerét, bekapcsolta a kis erősítőjét, és kijelentette, hogy neki az Easy a kedvenc dala,  kezdhetjük! :) Elkezdtük játszani, és a refrénnél hallottam, hogy vokálozik, így még azzal a lendülettel kapott egy mikrofont is. Szerdán ő játszott velünk a koncerten. (Igen, akkor láttuk másodjára!)
A dobos hiányát úgy hidaltuk át, hogy megkértem a koncert helyszínén technikusként dolgozó, Martin nevű zenészt, hogy legyen szíves kisegíteni minket dobbal. Hozott egy cajon-t, és improvizált végig – de sosem fogjuk neki elfelejteni, hogy bevállalta. Sokat javított rajtunk, hiszen végig dobbal próbáltunk előtte, és nagyon hiányzott a zenéből…Szóval, ezek tudatában érdemes megnézni a koncertről készült videókat.

A két ember, aki cserben hagyott bennünket nagyon tehetséges, de nem való közénk. Egy nagyon normális csapat jött össze ám, (magyar gitáros, holland szintis és bőgős), a zenekarban például senki nem dohányzik, mindenki 30 év fölötti, mindenkinek van tapasztalata, mindannyian saját zenét szeretnénk játszani, és mindenki rászánja az időt, energiát, nincsenek féltékeny barátnők, feleségek, stb, mindenkit támogat a párja. Nagyon jól érzem magam velük. Veszik az abszurd poénokat is.

Vasárnap hallgatjuk meg a dobost, aki szerintem brit. De nem vagyok biztos benne, eddig angolul kommunikáltunk. A legfontosabb mindenek felett, hogy milyen EMBER. Nem érdekel, hogy hogyan dobol, mert úgyis összerakjuk a dalokat, időnk van.

A következő bejegyzésben írok az új lakótársaimról, a kempingről, és arról hogy mekkora fazonnal ismerkedtem meg a munkahelyen, akit azonnali hatállyal húgommá is fogadtam. :)

Köszönöm, hogy végigolvastátok!
Puszi mindenkinek! :)

Era

ùj villalakòk

Nèha olyan érzésem van, mint ha egy tùlélő showban lennék, ahol meglepő fordulatokkal tűzdelik tele életünket.

Új lakótársaim érkeztek: egy lett testvérpár (fiúk), egy 19 éves és egy 27 éves. Ha azt mondom, hogy sokkal jobb így a 3 fiúval élni, mint anno a 3 lánnyal, akkor nem túlzok.

Alapbòl tesòk, ismerik egymast, ìgy lájtosabb kommunikâcio van közöttük, és nyugodtabbak, mint két idegen.

Èjjel járnak dolgozni, így reggel madárcsicsergésre ébredek - kiabálás helyett.

Keveset főznek = kevés kupit csinálnak.

Emellett még tisztelettudóan is viselkednek.

Este pizsiben tv-znek, és közben kakaót isznak. :)

 

Szóval, így most jó itt élni.

 

A webshopban minden okè, egyre kevèsbè fáradok el ìgy estére, kialakult egy jó kis közösség, a főnök továbbra is normális velünk, tehát jó a hangulat. A holland egyre jobban megy. Amikor furcsán néznek, mindig hozzáteszem: "ööö... déli akcentust beszélek".

New Éra - új fejezet

3 hónap után mindenki elment a kempingből, akivel jóban voltam. Furcsa így "egyedül".
És végre elköltöztek az oroszok is innen. El sem hiszem. Natalja nagyon görény volt velem a végén, nem gondoltam volna ezt.

A főnök felajánlotta, hogy lehet vasárnap is pár órát dolgozni, és mivel dohányos, ezért szünetben ezt a dohányosoknak vetette fel először, utána nekünk. Én mondtam, hogy oké, persze, de a következő két hétvége nem jó (zenekari próba miatt - persze, ezt nem tudják bent) Este Natalja a bungalóban megivott egy sört, és lehordott mindennek, hogy én önző vagyok, és mindig csak magamra gondolok. (?) Nem értettem. Másnap jött a főnök, hogy beosztott minket, ez a vasárnap az enyém, a jövő vasárnap Natié, mivel nem kell egyszerre mindenki.
Natalja kifakadt, hogy én hogy képzelem ezt, mert hogy őt kérdezték meg hamarabb, és hogy nekem amúgy is van pénzem, neki jobban kell (!), mert jön a kislánya pár hét múlva.... Pedronak kikerekedett a szeme, nem értette. Natalja elszaladt.
Mondtam, hogy oké, legyen övé ez a vasárnap, mert szabin volt, most nincs fizuja - szegénynek legyen mit elcigizni és elinni a jövő héten. (ezt megtartottam magamnak)

A szünetben nagyon fagyos volt a hangulat, mert a másik két litván nőt is ellenem hangolta, és én voltam a bunkó, amiért a főnök beosztott dolgozni, és hogy én miért nem gondolok Natalja kislányára. Mondtam nekik, hogy átadtam a vasárnapot, de vagy nem értették vagy nem akarták hallani.

Szünet után jött Pedro, és mondta, hogy Natalja köszönje meg nekem, amiért megkapta ezt a vasárnapot is. (200%-os a fizu ilyenkor, csak szólok) Nati megköszönte, de nem értette, és rákérdezett, hogy de ugye én is dolgozom jövő hétvégén?! Mondja Pedro, hogy "Nem. Vagy te dolgozol, vagy ő. 10 embert kell 4 helyre beraknom, rotáció van..."
Akkor esett le Natinak, hogy mi történt, és láthatóan nagyon elszégyellte magát.

TANULSÁG: 1. A munkahelyemen nem fogok barátokat szerezni. Azért járok be, hogy tisztességgel pénzt keressek.
2. Nehogy azt hidd, hogy 3 hónap együttélés után bárkinek is fontosabb leszel, mint pár sz.ros euró.

Ez van. Még aznap kerestek albérletet, és ma elköltöztek a litván munkaátrsunkhoz. (SZEGÉNY, nem tudja, mi vár rá.) Hihi! :)

Itt most csend van, nyugi, a kis Piotr alszik, meggyújtottam pár fehér gyertyát, elengedek mindenkit, és megbocsátok mindenkinek. Ha valakit én bántottam meg, attól pedig elnézést kérek. 

Közben remekül alakul a zenei projekt, a zenekar nagyon jó, imádom a srácokat - mind őrült. :) Ez éltet, és ez segít abban, hogy az ilyen szituációkat hamar elfelejtsem. 

Feltettem a Lullaby-t is a youtube-ra, tessék hallgatni. (New Éra - Lullaby)