Era http://eratikus.blogger.hu Új fejezet hu Újra http://eratikus.blogger.hu/2018/11/07/ujra Nem is gondoltam, hogy ennyien nézik ezt a blogot. Pedig már egy ideje inaktív.

Úgy érzem, újra írnom kell.

Most csak arról, hogy mennyire meg tudnak változni a dolgok, hogy mennyire máshogyan alakul minden, ha az ember néha mer NEM-et mondani. :)

Mi is történt az elmúlt majdnem 3 évben?

Egy hajszálnyira voltam attól, hogy visszavonhatatlanul elcsesszem az életemet. Igen-t mondtam egy lánykérésre, de be kell vallanom, nem éreztem belül, hogy én tényleg ezzel az emberrel szeretném leélni az életemet.  Bocsássa meg a Jóisten, de sajnálatból mondtam igent, mert a másik egy percet nem tudott egyedül tölteni magával, és nekem megesett rajta a szívem. De egy idő után én sem tudtam elviselni őt. És még hányan vannak így? Hány nő nem tud mozdulni egy gyerek és/vagy egy közös lakáshitel miatt? Hányan házasodnak össze csak azért, mert az egyik kétségbeesetten akar valakit magamellé? Hányan ragadnak bele egy mérgező kapcsolatba? Hány embert aláz meg verbálisan a 'párja' nap mint nap?

Tudom, hogy ketyeg az óra, meg itt az idő, meg nem leszek fiatalabb, de akkor sem adom alább annál, mint amire a szívem is igent mondana, nem csak a szám! Egy egészséges kapcsolatban szeretnék majd élni, ha eljön az ideje, de nem kell egy bólogató férj, aki mindig mindent elnéz nekem, mert attól nem fogok fejlődni, és úgy én sem tudok jó támasz lenni.

Ez van most. Egyedül, nyugodtan, stressz nélkül  szabadon.:)

]]>
Wed, 07 Nov 2018 22:23:18 +0100 173242_49062
Home http://eratikus.blogger.hu/2018/03/12/home Az otthon az nem egy orszag, nem egy varos es nem is egy haz. Az otthon az ki nem mondott szavak, melyeket megertenek. A rofogos nevetesek. A puha erintesek. Az apro figyelmessegek. Bizalom. Odafigyeles. Vedelem. Szeretet.

https://www.youtube.com/watch?v=wslSXtJqY5Y

]]>
Mon, 12 Mar 2018 21:47:34 +0100 173242_48070
Mert irni kell - Level magamhoz http://eratikus.blogger.hu/2018/03/10/mert-irni-kell Az ekezeteket felejtsetek el. A legutobbi bejegyzes ota eltelt majdnem ket ev. Szoval, csak magamnak irok. Sebaj. 

Mert baj van. Nagy a fennforgas. Es nem tudom, kinek mondjam el. Hiszen kereslek mindenhol. Minden egyes percben remelem, hogy felbukkansz, es ismet magaddal viszel. Hol vagy? Az nem lehet, hogy tobb, mint 30 ev utan igy eltunj! Mit kepzelsz te magadrol??? 

..... Belenezek a tukorbe, es latok valakit, aki emlekeztet valakire, aki hianyzik nekem. AKi valaha en voltam. Egy no, aki mindig mosolygott, ki mindig rohogott a szovicceken, aki neha szetszort volt, de joszandeku, aki oda akart erni, de neha megis elkesett, aki mindig enekelt, aki fogalkozott mindenki bajaval, aki nem tudott nemet mondani, aki surgott-forgott, aki mindig tulkoltekezett, aki meg egy pudingot is kepes volt elcseszni, de megis minden este elmormolt egy imat lefekves elott, es egy nagy mosollyal aludt el... Aki hitt abban, hogy a holnap szebb lesz, es meg is tett erte mindent. De legfokeppen magaban es a Joistenben hitt, es abban, hogy igenis, van kiut, van segitseg, es mindig van egy lathatatlan kez, ami felemel, mert menni kell tovabb es csinalni kell. Hianyzol. Neha, vidam perceimben megjelensz, es akkor megfeledkezem mindenrol, ami valaha is aggasztott. Tudom, hogy ott vagy, es figyelsz. Es hallgatsz. Es tursz. Es zokogsz. 

En itt vagyok, segitek neked. Mert ez a ket ev nagy iskola volt. Mert megerosodtem. Most mar idoben odaerek, tudok viselkedni, tudok nemet mondani, tudok a penzzel banni, tudok olyat fozni, hogy beroccsintesz. Ha te ott leszel, akkor ketten mar konnyebb lesz, akkor ujra mosolygunk, es nem foglalkozunk azokkal, akik nem emelnek. Akkor majd felepitjuk ujra azt, ami ledolt, es olyan emberekkel vesszuk korbe magunkat, akiket szeretunk, es akik szeretnek bennunket. Akkor majd lefekves elott egyutt imadkozunk, es tudom, hogy meghallgatnak majd bennunket.

Varlak. En hiszek benned. Gyere vissza. 

]]>
Sat, 10 Mar 2018 23:14:55 +0100 173242_48062
Fogszabályzó http://eratikus.blogger.hu/2016/07/24/fogszabalyzo Na,  végre elkezdodott a fogaim szabályzása. 5 hete van fent a felső fogszabalyzom, és hát nem könnyű vele,  de csak arra tudok gondolni,  milyen lesz,  amikor majd véget ér a kezelés. Minimum egy év,  max másfél.

Leginkább olyan érzés,  mint ha egy drótkerítést rágcsálnál napi 24 órában. Kinézetre leginkább egy vidám békához hasonlítám magam. A sima mosolygás felejtős,  inkább tele vigyor.  A kollégák már megszokták,  hogy egy egész táskányi fogtisztítóval járok szünetre. Minden étkezés után interdentális és sima tisztítás javasolt.

Szeptemberben kapom meg az alsó fogsorra a készüléket,  és minden második hónapban kontroll,  igazítás. Nagyon örülök,  hogy végre elkezdodott.  :)

]]>
Sun, 24 Jul 2016 18:23:47 +0200 173242_43630
Uj http://eratikus.blogger.hu/2016/03/22/uj Kedvesek,

Töröltem a Facebook oldalamat. Ennek több oka is van,  de leginkább tele lett a hócipőm azzal,  hogy mennyi időt el lehet ott cseszni, emellett valaki fel is akarta törni. El sem hiszitek, mennyivel szabadabb az élet nélküle! És az is kiderült, hogy ki az, akit valóban érdekel, mi van velem. (nem sok, annyi biztos)

A kapcsolatunk nagyon jól alakul, úgy érzem, kezdek megérni arra, hogy igazán elköltelezzem magam. Eddig vagy nem akartam, vagy nem tudtam. Együtt is élünk. Nap mint nap nagyon sokat tanulok. És még nagyon sokat kell. 

Ez a férfi más, mint a magyarok. A perzsa kultúrából az igazán jó dolgokat hozta magával. Az ételek.... nyami.... a család tisztelete, a nők tisztelete. 0És ezzel nem akarok senkit (meg)bantani. Nagyon szépen menedzseli az életét, maximálisan odafigyel rám, háztartást vezet, főz, szerel, sürög-forog... Igazán fel kell nőnöm hozzá. :) Jót tesz ez a szétszórtságomnak. 

A munkahelyen minden rendben van, biztonságosabbnak érzem az egészet, mióta szerződésem van. És sokkal több pihenőnapom lehet.

Szóval, minden rendben. ;)

]]>
Tue, 22 Mar 2016 12:45:29 +0100 173242_42219
BÚÉK http://eratikus.blogger.hu/2016/01/06/buek Kedvesek! 

Legyen legalább annyira lendületes és boldog a 2016 nektek, mint nekem. :)

Ha belegondolok, hogy egy éve ilyenkor már mindent eladva, felszámolva, zsákokkal körülvéve vágtam neki a KÜLFÖLDNEK, és azt sem tudtam, hol fogok élni, mit fogok dolgozni, mi lesz velem... Volt bennem egy pici félelem és sok kalandvágy, és a változtatni akarás vágya. Ha akkor azt mondja valaki, hogy "Nyugodj meg, minden rendben lesz. Nem lesz könnyű az első pár hónap, egyedül leszel, nagyon sokat fogsz dolgozni, nagyon keményen, sokat csalódsz emberekben, de fentről mindig vigyáznak rád, lesznek új barátaid, sok szeretet adsz és kapsz, és egy év múlva ilyenkor a sokak által álmodni sem mert szerződéssel a kezedben jársz majd dolgozni, a saját, holland rendszámú autóddal, beilleszkedve abba a szokatlan közegbe, megérted azt a lehetetlen, krákogós nyelvet és találsz magadnak egy igazán különleges, külföldi férfit..." Na, ezt nem hittem volna el! Nincsen szó arra a végtelen hálára, amit emiatt érzek. :)


]]>
Wed, 06 Jan 2016 20:32:07 +0100 173242_41099
Úristen http://eratikus.blogger.hu/2015/12/09/uristen Vagyis OMG! 
Január elsejétől egyenes szerződésem (vast contract) van a céggel, ahol dolgozom. Aki kint él, tudja mit jelent ez. Egyelőre fel kell dolgoznom, hogy végre munkaközvetítő nélkül dolgozhatok.

]]>
Wed, 09 Dec 2015 00:50:25 +0100 173242_40537
kompatibilitás http://eratikus.blogger.hu/2015/11/13/kompatibilitas Rám lett szólva, hogy miért nem írok. Na, tessék! :)
Kezdem megérteni, hogy mit keresek itt kint. Megvan. Ha csak ennyit találok, már nyertem is. De ez még csak a kezdet. Mi is? Egymásra hangoltság, humor, igényesség, gyengédség, állatság, sok zene, humor, főzések, mély beszélgetések, gondolatolvasás, biztonság... és még sorolhatnám. Több évnyi szünet után végre újra megmozdult bennem valami. Bizsergést érzek, mielőtt találkozunk, és úgy viselkedem ismét, mint egy tinédzser. :)
Nem is tudom, hogy mivel érdemeltem ki, de nagyon fontos lett ez a kapcsolat számomra. 5 hét alatt annyi minden történt, mint ami másokkal évek alatt sem. Csupa jók. Kinyitottuk egymást, pedig mindketten bizalmatlanok voltunk, és ez nagy szó.


]]>
Fri, 13 Nov 2015 00:13:53 +0100 173242_40033
Kérd, és megkapod! http://eratikus.blogger.hu/2015/10/21/kerd-es-megkapod Minden rosszért, ami a nyáron történt velem, kárpótolt az élet. Az elmúlt hetek olyan váratlan fordulatokat tartogattak, amelyekre nem számítottam. 

Például, lett egy autóm. Na jó, nem autó, hanem egy Ford Ka, de akkor is az enyém és cuki. Volt egy kis baja, de meggyógyult. :) 


A legjobb dolog, ami történt velem, az az, hogy 1 hónapja kb levelezek egy fiatalemberrel a neten, és pár hete végre találkoztunk is. Jelzem: nem magyar. Úgy indult, hogy eljön értem, és megiszunk valamit, ehelyett az első randi 10 órásra sikeredett... Nem tudom megmondani, hogy mikor éreztem magam legutóbb ennyire jól egy férfi mellett! Először akkor szerettem bele, amikor elkezdte mutogatni a bossa nova cd-it a kocsiban, és áradozott arról, hogy milyen szépen szólnak a vonósok a zenében. Később a lelki világa is megfogott, meg még sok-sok apróság. Iszunk, eszünk, mozizunk és nagyon sokat röhögünk, mert persze a hülyeség az megy. :) Már többször is találkoztunk, és nagyon tartalmas az egész. Feldob, felpörget, motivál. 

Szóval, most pont jó. Igyekszünk azért hétköznapokon 1x és hétvégén is találkozni. Szerencsére közel lakik, és hasonló műszakban dolgozik mint én, szóval minden klappol. 
Nagyon boldog vagyok. :) Eljött a mi időnk végre!

]]>
Wed, 21 Oct 2015 23:39:23 +0200 173242_39364
Nem eshet örökké http://eratikus.blogger.hu/2015/09/18/nem-eshet-orokke Az elején elhatároztam, hogy nem csak a jó dolgokat fogom megírni, hanem a személyes kudarcaimat is, mert ez így ferr felétek.
Szerencsére a munkahelyemen minden rendben van, mostanra már anyagilag is érzem a megbecsülést, tehát ez az oldala a kinti életemnek rendben van.

A magánéletem nyáron vakvágányra futott, mert egy olyan ember vágott át hónapokon keresztül, akiben feltétel nélkül megbíztam. Nem kellett volna. Magát egészen másnak állította be, mint aki, és folyamatos hazugság-sorozatban tartott. Egy notorius hazudozóról van szó, aki tét nélkül mást állít. Kihasználta a bizalmamat, és ezzel tartott közel magához. Az én f.szságom is ez az egész, mert már a legelején kellett volna lecsatlakozni róla, amikor megszólalt a vészharang a fejemben. De neeeeem, hát persze, hogy mentem a helytelen úton tovább. Elmentünk, majdnem elköltöztünk többször is, de végül nem jött össze, ezért visszakerültünk a kempingbe. Konkrétan, a lakás, amit mondott, nem is létezett, ő maga nem festőművész, hanem szobafestő-(művész) :D, és még sok-sok álságos dolog, amihez kivételes képzelőerő szükséges ... nem megyek most bele a részletekbe, de életem legnagyobb hibáját követtem el, amikor megbíztam ebben az emberben. Nem tett jót az egészségemnek, az önbizalmamnak és a pénztárcámnak sem ez a két hónap.


De most végre sikerül kifelé evickélni ebből, és látom a fényt az alagút végén. Megbizonyosodtam afelől, hogy ki van igazán mellettem, hogy a családom és az itteni barátaim mennyire támogatnak és figyelnek rám. Szerencse, hogy van egy szerető anyukám, egy nővérem, egy Mounám és egy Ritám. Ez sokat jelent.

]]>
Fri, 18 Sep 2015 23:15:03 +0200 173242_38742